-->

Aamusheikki

Jul 23, 2016

Vaikka olenkin viime aikoina hieman kyllästynyt vakkari aamupalaani sheikkiin, on se silti se kaikista helpoin ja yksinkertaisin vaihtoehto itselleni, etenkin aamuina jolloin pitää toimia putkiaivoilla. Mulla ei ole sheikkiin sen ihmeempää peruskaavaa, mutta 99 prosenttia ajasta sen pohjana toimivat pakastetut marjat ja heraproteiini, jolla saan sheikistä ihanan kuohkean koostumukseltaan. Herat tuovat sheikkeihin myös vaihtelua, makuvalikoima on nimittäin aika lailla loppumaton.Sain blogin kautta testiin Suomen myydyintä heraproteiinia, Fastin Hera80. Mauista testailin hyvinkin peruskamaa, eli mansikkaa ja vaniljaa. Vaikka maut ehkä kuulostavat hieman tylsiltä, sopivat ne aika monen sheikin perusainesosan kaveriksi, eivätkä riitele muiden hedelmien ja marjojen makujen kanssa. Hera on myös helppo pakata valmiiksi välipalaksi tai treenin jälkeiseksi palautusjuomaksi mukaan sheikkeriin, johon lisätään ennen ruokailua vesi tai maito, ja ravistetaan juoma valmiiksi. Makuja testailemalla ja sekoittelemalla löytää helposti itselleen optimaalisen sekoitussuhteen ja suosikkimaun.

Moni yhdistää protskujauheiden käytön edelleen himotreenaajiin ja sporttihirmuihin, mutta vaikka herajauhe onkin mainio palautusjuoma kunnon treenin jälkeen, sopii se myös mainiosti meille kuntoilijoille. Teknisestä puolesta sen verran asiasta tietämättömille, että Fastin Hera80-jauheet valmistetaan Irlantilaisesta maidosta ja ne sisältävät reippaat määrät lihasten, aivojen ja solujen polttoainetta glutamiinia, sekä suoraan lihaskasvuun vaikuttavia BCAA-aminohappoja.
Teknisiä detaljeja ei kuitenkaan kannata pelästyä; monella naisella tuntuu vielä tänäkin päivänä olevan harhainen käsitys siitä, että lihakset kasvaisivat jotenkin maagisesti jos salilla treenaa suurilla painoilla ja juo näitä "urheilujuomia". Tämä ei millään muotoa pidä paikkaansa, ja suurin osa lihaksikkaista naisista onkin nähnyt hurjan vaivan pumpatun ulkomuotonsa eteen. Toki mukaan mahtuu geneettisiä oikkuja, joilla lihaserottuvuus on yksinkertaisesti normimuikkia selkeämpi, mutta periaatteena pysyy se, että lihas ei tuosta vaan pumpsahda rasvakerroksen alta esiin ilman kovaa työtä.

Tästä syystä luulen niin sanotun normikuluttajan vielä vierastavan herajauheita, vaikka ne ovat musta näppärin keksintö pieneen hetkeen. Suosittelen siis lämpimästi tutustumaan herajauheisiin osana herkullista smoothieta, tai vaikka proteiinipannaria. Protskupannareista haaveileville annan kuitenkin kullanarvoisen vinkin: Fastin Protein Pancake Mix on aika tavalla herkullisempi pohja lätyille kuin perushera, vaikka lätyt kyllä syntyvät herastakin. Kokeiltu on molemmat tavat, tosin Pancake Mix sisältää hieman enemmän kaloreita, mikä kannattaa huomioida mikäli tarkkailet esimerkiksi painoasi. Omat proteiinilättyni löydät täältä.

Tänä aamuna sain sheikin kaveriksi eilen ostettuja tuoreita vattuja, nam! Kesä onkin parasta aikaa syömisen suhteen, sillä tarjolla on niin suuri määrä kaikkea tuoretta herkkua. Välillä haaveilen asuvani jossain lämpimässä etelänhetelmässä, missä tuoreita marjoja ja hedelmiä olisi tarjolla edullisesti läpi vuoden...

Reipasta lauantaita kaikille, muistakaahan osallistua koruarvontaan!

Herat saatu testiin blogin kautta.

Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram.

2 comments:

  1. Nam. Tää smoothie näyttää hyvältä. Joskus kun aika on otollinen, haluan maistaa täntapaista tai sitten juuri tätä kyseistä smoothieta. Uskon, että on suurta herkkua.

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)