-->

Itseruskettava X3

Jul 12, 2016

Mukavaa alkanutta viikkoa tyypit! Aloitellaan viikko tällä kertaa kosmetiikkapläjäyksellä ja tarkastellaan kolmea kivaa itseruskettavaa tuotetta hieman lähemmin. Mä olen nuoresta asti pitänyt päivettyneestä ihosta kalpeaa enemmän, se näyttää yksinkertaisesti terveemmältä ja elinvoimaisemmalta, vaikka todellisuus saattaa olla vuosien auringonpalvonnan jälkeen ihan toinen. Kaikki tietävät jo nykyään (toivottavasti!) auringon vaarat, joten ainoa täysin turvallinen rusketus löytyy siis laadukkaasta purkista.Mä en ole varsinaisesti ottanut aurinkoa enää kolmeen vuoteen lainkaan, vaan nykyään melkein välttelen auringossa oloa ja valitsen ennemmin varjon. Lasten kanssa liikkuessa aurinkoa saa kuitenkin joka tapauksessa hiukan, ja onnekseni ihoni on todella helposti ruskettuvaa ja aniharvoin palavaa sorttia. Näytän silti etenkin kesäisin lähes yhtä päivettyneeltä kuin ahkerasti keltaista palloa palvovat kanssasisareni, vaikka rusketukseni onkin peräisin 95 prosenttisesti purkista.

Olen käyttänyt itseruskettavia tuotteita jo vuodesta 2003 asti, joten kokemusta erilaisista tököteistä, koostumuksista ja väreistä on kertynyt reippaasti. Myös levitystekniikkani on kehittynyt ja väitän tietäväni lähes kaikki mahdolliset kikat, joilla purkkirusketuksesta saa tasaisen. Olenkin kirjoittanut blogiin parikin juttua itseruskettavista viime kesänä, joista löydät hyviä vinkkejä kauniin purkkibrunan luomiseen sekä itse kotona että myös suihkurusketuksessa ammattilaisen loihtimana. Pääset lukemaan Vita Liberatan suihkurusketuksesta tästä ja Vita Liberatan kotituotteista hyvine käyttövinkkkeineen täältä. Tässä postauksessa keskitytään kuvien kolmeen tuotteeseen, jotka ovat olleet ahkerasti käytössäni.

Eco by Sonya on Aussisarja, joka on vasikään rantautunut tänne meille Pohjolaan. Sarja tarjoaa kuluttajille luonnonkosmetiikan laadukkaimmat itseruskettavat tuotteet, joita ei ole testattu eläimillä ja jotka ovat suurimmilta osin täysin vegaanisia. Sarja on täysin luonnollinen eikä sisällä minkäänlaisia synteettisiä ainesosia tai väriaineita. Ausseissa tällainen CV on nostanut Eco by Sonyan maan myydyimmäksi luonnollisten itseruskettavien listalla. Sarja sai alkunsa sen perustajan Sonya Driverin siskon sairastuttua melanoomaan ainoastaan 30-vuotiaana. Pistää miettimään, eikö?Sarjan ruskettavasta kasvovedestä, Face Tan Waterista on kohistu blogeissa jo jonkun kuukauden, eikä suotta, se on takuulla paras kasvoille suunniteltu ir, jota olen kuunaan kokeillut. Kasvojen ihoa pestään ylivoimaisesti eniten, joten rusketuskin kuluu kesäisin ja lomalla iholta aivan eri tahtiin muun kropan kanssa. Nyt kasvovettä säännöllisesti käytettyäni nassuni mätsää tasan aina muuhun kroppaan, sillä sivelen sillä kasvot vanulapun avulla noin kaksi, kolme kertaa viikossa. Yleensä siinä vaiheessa kun huomaan nassun alkavan näyttää turhan väsyneeltä ja kalpealta... Ja kas, seuraavana aamuna herättyäni kasvot ovat taas kauniin päivettyneet ja paahteisen ruskeat, kuin olisin minilomalta palannut!

Levitys on maailman helpoin: noin kymmenen sentin kolikon kokoinen määrä tuotetta vanulappuun, jolla tuote sivellään tasaisesti puhdistetulle ja kuivalle kasvojen ja kaulan iholle. HUOM! Suosittelen sutaisemaan inan vaseliinia kulmakarvoihin ennen tuotteen levitystä, sillä se saattaa muuten värjätä kulmien viereisen ihon hassusti. Käy viimeiseksi läpi myös yläluomi kulmakarvojen alta, ettei se jää korostetun vaaleaksi muuhun ihoon verrattuna. Tuote saa tiukassa syynissäni täyden kympin, sillä se pitää ihon myös kivan kosteutettuna yön ajan! Povaan tästä suurta hittituotetta, jonka suosion myös muut valmistajat huomaavat. Katsellaan siis ensi keväänä kuinka moni brändi lanseeraa markkinoille itseruskettavan kasvoveden...

Sarjan toinen, kropalle suunniteltu ir nimeltään Invisible Tan, saa minulta hieman ristiriitaisemman arvion, sillä sen levittäminen tasaisesti on jopa kaltaiselleni konkarille suht haastava tehtävä. Invisible Tanin kanssa läträtessä tulee todella kiinnittää huomiota sitä edeltävään ihon kuorintaan ja mahdollisesti korppuisempien ihoalueiden esikosteutukseen, sillä tuote jämähtää todella helposti kuiviin kohtiin, kuten ranteisiin ja nilkan sekä jalkapohjien alueelle. Myös polvet ja kyynerpäät kannattaa valella kevyesti kosteusvoiteella ennen hommaan ryhtymistä. Koostumus on kermainen ja raskaahko, totuttuani höyhenenkevyisiin ja heti imeytyviin itseruskettaviin viime aikoina. Tämä tuote myös kuivuu iholla äärimmäisen hitaasti, joten sen levitettyään saa varautua pyörimään ympäriinsä alasti tai todella vähissä pukeissa jokusen tunnin, sen verran tahmaiseksi se jättää ihon.

Jos kuitenkin jaksaa nähdä tämän vaivan, saa palkaksi todella autenttisen värisen ja tumman sävyn, joka menisi kahdelle perättäisellä levityskerralla ainakin omalla ihollani viikon lomarusketuksesta. Rusketuksen väri on yksi kauneimpia omalla ihollani näkemiäni, joten siitä pisteet Invisible Tanille! Olen kuitenkin nykyään sen verran laiska, että tahtoisin pukea päälle heti levitettyäni voiteen iholleni, joten tähän purkkiin tulee tartuttua verrattain tätä seuraavaa tuotetta harvemmin.Nopeasti kuivuvan Vita Liberatan vaahdon paikan on yhä useammin rusketusrutiinissani napannut Fake Baken Original Self Tan Lotion, joka on suht nestemäisestä koostumuksestaan huolimatta imeytynyt iholleni salamannopeasti. Sen tummanruskeaa väriä ei kannata pelästyä, karttavärin avulla on nimittäin helpompi havaita mihin voiteen on jo levittänyt iholla. Myös mahdolliset raidat tulee näin helpommin huomattua ja korjattua ennen tuotteen kuivahtamista iholle. Olin aluksi skeptinen tuotteen nestemäisen koostumuksen vuoksi totuttuani Vita Liberatan helppoon vaahtoon, mutta Fake Baken Originalista on tainnut ihan varkain tulla suurin suosikkini kropan rusketukseen. Sen antama väri on nimittäin vielä karvan verran Vita Liberatan tummintakin vaahtoa tummempi, eikä vedä tippaakaan oranssiin. Harmikseni Fake Baken väri ei ole aivan niin tumma kuin Invisible Tanin, mutta levityksen helppouden ja kuivumisnopeuden perusteella kallistun kyllä enemmän Fake Baken puoleen. Levitän Fake Baken sen tumman värin vuoksi aina erillisellä kintalla, joka toki imee osan väristä itseensä, mutta on silti huomattavasti parempi kuin muovihanska, joka saattaa raidoittaa ihon helposti.

Fake Bake on brändinä rusketusalan konkari ja nauttii kulttimainetta julkkisten ja kauneusalan ihmisten keskuudessa. Se on maailman suurin ainoastaan rusketustuotteisiin keskittyvä brändi ja useasti palkittu tuotteistaan. Original Lotionin DHA on luonnollista alkuperää ja sarjan tuotteet ovat parabeenittomia.

Pakko myös vinkata Eco by Sonya -sarjan erinomaisen fiksusta kuorintakintaasta, joka on valmistettu luonnollisista kasvikuiduista. Sillä kun hieraisee vaikka suihkusaippuan kanssa kropan läpi pyöritellen suihkun ohella, on iho silkkisen sileä ja valmis kaunista rusketusta varten. Huomioi erityisesti helposti kuivahtavat kohdat kuten polvet, kyynärpäät ja nilkkojen seutu. Kinnas lie tarkoitettu kuivaharjausta varten, mutta itse käytän sitä suihkussa jostain syystä. Pitäisi varmaan testata se myös kuivalle iholle, sillä kuivaharjaushan tekee tunnetusti kropalle hyvää, vilkastuttaen verenkiertoa ja laittaen myös nesteet liikkeelle.

Nyt siis kaikki rohkeasti etsimään sitä omaa rusketussuosikkiaan, ellei sellaista ole jo löytynyt! Olivatko postauksen tuotteet tuttuja ja mikä on oma itseruskettava suosikkisi?

Tuotteet saatu testiin blogin kautta.

Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram. 

4 comments:

 1. Fake Bake oli mun suosikki ir-sarja joskus vuosia sitten. Pitäisi varmaan verestää sen kanssa muistoja taas. Muut ihan outoja itselle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ihmettele yhtään, musta toi on niin hyvä! :) Testaapa huviksesi ainakin tuo kasvovesi, tykkäät varmasti.

   Delete
 2. Toi kasvovesi lähtee kokeiluun!! Ongelmana onkin aina, ettei päivetys oikein tartu kasvoille. Oon aina ollut auringonpalvoja, mut viimeaikoina oon ruennut miettimään auringonoton haittavaikutuksia.. Itsellä käytössä ollut Lorealin sublime bronze self-tanning elixir. Kolmena peräkkäisenä päivänä, kun lisää tuotetta, niin kaunis päivetys kestää kaksi viikkoa, me LIKES! Onko sulle tuttu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen, sitä parempaa en vielä oo testannut! :) Ei oo mulle tuttu, ja oon vähän nihkeä laittamaan noin montaa päivää putkeen rasvaa. :D Menee niin törkeesti aikaa... Siks tykkään tuotteista, joilla saa heti tai max. kahdella levityskerralla jo kunnon värin, jota sit vaan ylläpitää kerran viikkoon. Laiska mikä laiska. :D

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)