-->

Kellomania

Aug 15, 2016

Kun olin pieni, isäni toi mulle ensimmäisen oman kelloni työreissusta ulkomailta. Siihen aikaan värikkäät ja graafisesti kuvioidut pienet Swatchin kellot olivat kova sana, ja muistankin käyttäneeni kyseisen merkin kelloja vuosia, joitakin jopa siihen asti kunnes niiden muovinen hihna kului rikki.

Itse pääsin muistaakseni vaikuttamaan ensimmäistä kertaa kellovalintaan yläasteella, ja rippilahjaksi sainkin kellokaupasta vastavarten valikoidun G-Shockin. Suuren mustan möhkäleen, joka olisi näyttänyt varmasti passelimmalta aikuisen miehen paksussa ranteessa kuin omassa rimpulassa teinilikan ranteessani. Tuo musta möhkäle oli mielestäni kuitenkin aivan järjettömän hieno, ja pidinkin sitä uskollisesti ranteessani aina siihen asti, kunnes se hävisi omille teilleen erään ravintolareissun päätteeksi ollessani 18-vuotiaana juhlimassa ystävieni kanssa. Paksulla muovirannekkeella varustettu urheilukello oli hiostanut rannettani niin, että olin tunkenut sen laukkuuni kesken illan, ja kun laukkuni sitten varastettiin, loppui mun ja G-Shockin yhteinen taipale siihen.G-Shockin katoamisen jälkeen meni monta vuotta niin, etten kelloa oikein käyttänytkään, vaikka siihen asti olin pitänyt aikarautaa ranteessani lähestulkoon joka päivä. Kun taas kiinnostuin kelloista uudelleen, löytyi ranteestani vaihtelevasti edullisten merkkien kelloja, kunnes sain valita kolmekymmentävuotis lahjaksi niin sanotusti merkkikellon. Todella pitkän jahkailun ja mallien seulomisen jälkeen päädyin valitsemaan omakseni luottokelloni Omegalta, ja meidän suhteemme onkin jatkunut tasaisen varmana ja rypyttömänä jo lähes neljä vuotta.

Omegan ranteeseeni saatuani en vilkaissutkaan muihin kelloihin pariin vuoteen, kunnes somessa alkoi pyöriä kova pöhinä minimalististen ja ajattomasti muotoiltujen tiukujen ympärillä. Yhtäkkiä Instagram ja Pinterest täyttyivät kuvista, joissa tyylikkäiden neitosten ranteita koristivat toinen toistaan simppelimmät kellot, joiden koruton design alkoi viehättää minuakin.


La Boheme Mesh Silver/Black | La Boheme Mesh Full SilverYksi näistä suosituista brändeistä on hiljattain meille Suomeen rantautunut ja pääkallopaikkaansa Amsterdamissa pitävä Cluse, joka nojaa yksinkertaisen tyylikkääseen muotoiluun ja helposti yhdistettäviin malleihin. Valikoimasta löytyy hopean ja kullan lisäksi edelleen trendikästä ruusukultaa, ja brändin marmoritauluiset mallit ovat lähes jatkuvasti loppuunmyytyjä - kiitos somesuosion.

Brändi tarjoaa useammat mallinsa kahdessa eri kellotaulukoossa. joista omani ovat sitä suurempaa (38 mm) mallia, La Boheme -nimeltään. Eniten rakastan omissa Cluse-kelloissani kuitenkin superupeaa mesh-ranneketta, jonka ansiosta klassinen malli saa pientä särmää esimerkiksi nahkarannekkeeseen verrattuna. Kaikista kivintä on kuitenkin se, että merkin kellojen rannekkeita on helppo vaihtaa itse, joten jos et oikein osaa päättää esimerkiksi juuri nahkaisen tai mesh-rannekkeen väliltä, hanki ne molemmat ja vaihtele niitä fiiliksen mukaan itse kotona. Kuinka helppoa?!

Clusen Instagram on myös täynnä inspistä, ja kellomerkin brändilähettiläisiin kuuluukin muun muassa yksi mun lempparibloggaajista, Noholita-blogia pitävä Camille Callen. Hopeinen Cluseni näkyikin jo edellisissä asukuvissa, ja mustatauluinen kello päätyi ranteeseeni viimeksi tänä aamuna. Onko Cluse teille tuttu kellomerkki ja käytättekö te ylipäänsä kelloja lainkaan?

Postaus toteutettu yhteistyössä Clusen kanssa.

Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram.

2 comments:

  1. Meidän perheen kellohullu on mies, hänellä on kello jokaiseen eri tilaisuuteen. Miehelle ei tulisi mieleenkään pitää esim. illallisella ollessa samaa kelloa kuin päivällä vaikkapa rannalla. :D Vähitellen tosin innostus on tarttunut minuunkin... Cluse ei ole tuttu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Munkin mies pyöritti ennen melkein kellokauppaa, ennen kyllästymistä, tai oikeastaan yhteen kelloon ihastumista. Nyt sillä on aina ranteessa se yks ja sama, ja mä vaihtelen fiiliksen mukaan! :D

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)