-->

Do what you love - Taru Marjamaa

Sep 29, 2016

Kuinka moni teistä on jo löytänyt unelmiensa työpaikan ja kuinka moni sitä vielä etsii? Mä kuulun ehdottomasti jälkimmäiseen ryhmään, enkä osaa vielä ihan sanoa mitä ihan tarkalleen tahtoisin tehdä isona. Teknisesti ottaen mä alan kai jo olla aika "iso", mutta onneksi nyky-yhteiskunta ei enää pakota kaikki sopimaan yksi ja sama työpaikka yliopistosta hautaan -normiin, joten mulla lie vielä muutama vuosi jäljellä miettimisaikaa. Aiheesta innostuneena halusin päästä kurkistamaan alallaan menestyneiden naisten pään sisälle ja kuulemaan heidän ajatuksiaan omaan työhönsä liittyen. Sanomattakin selvää, että kyseiset naiset todella rakastavat työtään, josta juttusarjan nimi juontaa: Do what you love. 

Alkaneen syksyn kunniaksi on siis aika pyöräyttää käyntiin HOME AT LAST:n mielenkiintoinen ja inspiroiva syyspostaussarja, jonka jokaisessa osassa paneudutaan pintaa syvemmältä yhden suomalaisnaisen menestyksen reseptiin. Mukana on esimerkillisen uran kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin maailmassa tehneitä upeita naisia, jotka avasivat ystävällisesti mulle sanaista arkkuaan ja asioita menestyksen takaa. 

Sarjan avaa Suomen kovinta muotilehteä, Elleä päätoimittava Taru Marjamaa, jonka vankka tausta lehtialalta takasi onnistumisen myös tässä vaativassa tehtävässä. FIT-lehteä vuosia päätoimittanutta Marjamaata tiedusteltiin Ellen puikkoihin yllättäen kesken äitiyslomaansa vuonna 2013, ja pienen epäröinnin jälkeen hän päätti ottaa osaa työtesteihin. Marjamaa kertoo yhden työhaastatteluista tapahtuneen lehden pääkonttorilla Pariisissa asti. 
Millainen on tyypillinen työpäiväsi, vai onko sellaista? Päivät toimistolla ovat jokseenkin samankaltaisia. Toki aina mielenkiintoisia, sillä tiimini koostuu fiksuista huipputyypeistä. Matkustan vähintään kerran kuussa, ja muotimatkat antavat syventävää tietoa muotibrändeistä ja trendeistä.

Millaista on vetää legendaarista muotilehteä ja vastata joka kuukausi lukijoiden sille asettamiin odotuksiin? Pidän suuresti muodista ja Ellestä, joten on mahtavaa jakaa muotitietämystämme lukijoillemme. Ellen lukijaporukka on vaativa ja laatutietoinen. Siksi lehden jokaisen sivun yksityiskohdat ovat huolella mietittyjä ja konseptoituja. Haluamme, että lukijamme ajattelee lehden luettuaan, että olipas hyvä numero, tätä haluan lisää.

Kotimaisen Elle-lehden tiimi päättää suurelta osalta lehden kulloisestakin sisällöstä paikallisesti ja lehti on suunniteltu nimenomaan suomalaisia naislukijoita miettien. Myös Ellen kansijutut ja itse kannet kuvataan etenevissä määrin kotimaan kamaralla. 

Suosikkisuunnittelijakseen Marjamaa mainitsee Louis Vuittonin luovan johtajan pallilla istuvan Nicolas Ghesquiéren ja tituleeraa häntä neroksi. Muodin suuntaviivat noudattelevat tällä hetkellä suuresti Ghesquiéren näkemyksiä Marjamaan mukaan. Marjamaa itse inspiroituu liikunnasta ja estetiikasta, ja viehättyy energisistä, rohkeista ja omintakeisista ihmisistä. Tavanomaisuus ei puolestaan kiehdo häntä lainkaan.

Ketä tai keitä ihailet? Ihmisiä, joilla on hyvä sydän ja laaja ystäväpiiri. 

Täydellisestä työpäivästä kysyttäessä Marjamaa mainitsee samassa lauseessa Aruban, uimahousut ja Ryan Philippen; kyseessä olisi tietysti henkilöhaastattelun tekeminen sangen optimaalisissa olosuhteissa!


Kiitos kaimalleni juttusarjaan osallistumisesta. Kuvat Taru Marjamaan kotialbumista. 

Toivottavasti tekin nautitte Do what you love -juttusarjasta yhtä paljon kuin minä sen tekemisestä, oli huippua päästä kuulemaan aivoituksista näiden menestyneiden naisten takana. Seuraavaa osaa odotellessa, mukavaa torstaita teille kaikille!

Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)