-->

Vatsan aamuinen kickstart

Sep 7, 2016

Meistä varmaan suurin osa tietää, että päivä alkaa parhaiten makoisalla ja ravintorikkaalla aamupalalla, muttei silti muista aina pitää asiasta sen ansaitsemaa huolta. Vaikka olenkin toipunut parin viikon takaisesta operaatiosta ennätystahtia ja lähes kivuitta, muistuttivat ensimmäiset päivät vatsaleikkaukseni jälkeen hieman synnytyksistä toipumista: kroppaa sakkaa kevyesti, vatsa ei toimi ja oma koneisto piti ikään kuin käynnistää uudelleen voimia vaatineen fyysisen suorituksen jälkeen.

Kaukana ovat omalta osaltani ne ajat jolloin aamupala ei maistunut, ja vaikka vielä keväällä vannoin aamuisin useinmiten kevyen sheikin nimeen, olen nyt syksyn korvilla ihastunut uudelleen viljapohjaisiin aamupaloihin. Lemppareina tietty vanha kunnon kaurapuuro höysteenään milloin mitäkin, ja myös lasten ja miehen suosimat Weetabixit. Tai oikeastaan ne S-marketin halpisversiot, eli täysjyvästä valmistetut vehnämurokkeet.

Vaikka höttöhiilari turvottavatkin vatsaani, huomaan täysjyvän silti sopivan itselleni, joten olenkin aloittanut aamuni viime viikot hymyssä suin, syötyäni suihini milloin herkkupuuron tai kuvassa näkyvän setin vehnämurokkeita lisukkeineen. Ateriaan saa kivasti ruokaisuutta lisäämällä kulhoon raejuustoa ja hedelmiä, myös marjat ja vaikka pähkinät ja siemenet ovat ihana lisä joukkoon.

Mutta vielä siitä vatsan toiminnasta. Vai saako siitä edes puhua, koska olen nainen? Kyllä mun mielestä. Kaikki synnyttäneet tai joskus jossain kroppaa kuormittavassa operaatiossa olleet muistanevat sen fiiliksen, kun kroppa on niin jumissa, että tuntuisi kuin asian toimittasen kultaisen taidon olisi tyystin unohtanut. Joskus kroppaa lamaavat kirjaimellisesti operaation yhteydessä ja jälkeen "nautitut" lääkkeet, ja joskus sitä on yksinkertaisesti liian peloissaan toimittaaksen asian, tyyliin ritsautanko mä nyt muutaman tikin tässä samalla...Tässä kohtaa - ja oikeastaan ihan tavallisen arjenkin keskellä! - kuvaan astuvat luottokaverini vatsan hyvän olon edistämiseksi, nimittäin Molkosan Fruit ja pellavansiemenrouhe. Jälkimmäistä heitän kulhoon noin ruokalusikallisen muun satsin sekaan, tai nautin sen vaihtoehtoisesti sheikin tai vaikka jugurtin seassa. Pellavansiemenrouhe sisältää runsain määrin vatsan toimintaa tehostavaa ravintokuitua, ja sopii mainiosti myös gluteenia vältteleville.

Molkosan Fruit on itselleni verrattain uusi tuttavuus, joka on kuitenkin muodostunut hyväksi aamutavaksi nopeasti. Reilu ruokalusikallinen litkua isoon vesilasilliseen sekoitettuna paitsi maistuu hyvältä että edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa ja tukee vatsan hyvän bakteerikannan elinolosuhteita elimistössä. Tämä päivittäinen kalsiumin lähde on sekä laktoositon, rasvaton että vähäkalorinen.

Ja hei, jos olet joskus haistanut pyörtymisenkin uhalla sitä normaalia Molkosania, tulet ihastumaan juoman Fruit-versioon, sillä se tuoksuu ja maistuu ihan oikeasti hyvälle ja tarjoaa juojalleen identtiset edut perinteiseen Molkosaniin verrattuna - ilman vaaraa pökräämisestä, siis. Just saying...

Tässä siis mun vinkit tyytyväiselle masulle, se kiittää tasan tarkkaan tästä setistä, ja mun olo pysyy virkeänä ja kevyenä.

Molkosan saatu testiin blogin kautta.

Miten te aloitatte aamunne?

Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram.

2 comments:

  1. Aina kaurapuurolla, johon laitan mustikoita ja viinimarjoja. Joskus todella harvoin teen poikkeuksen ja syön jotain muuta, mutta sitten on jo nälkä ennen puolta päivää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaurapuuro on kyllä niin hyvä aamupala, ja sitä pystyy varioimaan loputtomasti. :)

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)