-->

Do what you love - Johanna Piispa

Oct 23, 2016

Heippa, kaunokaiset ja komistukset! Taas on aika kaivella erään alallansa menestyneen suomalaisen naisen pääkoppaa, tällä kertaa vuorossa on vastikään Allerin palveluksesta yrittäjäksi hypännyt Johanna Piispa, jonka moni varmasti muistaa muun muassa jo edesmenneen Costume-lehden muotitoimittajana. Muotitoimittajuuden lisäksi lahjakkaan ja ehtivän Johannan työportfolio pitää sisällään myös blogituottajan pestin Allerilla kuin myös hänet blogiskenen tietoisuuteen tuoneet Fashionweek- ja Fashionweek 2.0 -blogit.

Sait ensikosketuksesi Suomen muotimaailmaan blogisi Fashionweekin kautta, ja olet tehnyt pitkään blogituottajan hommia Allerille. Siirryit vastikään yrittäjäksi, mistä sait rohkeuden ryhtyä omaksi työnantajaksesi? Mietin päätöstä todella pitkään ja lopulta iski vahva tunne siitä, että juuri näin tämän kuuluukin mennä. Aikaisemmin ajoitus ei välttämättä olisi ollut oikea. Heti kun kerroin päätöksestäni muille, aloin saamaan työtarjouksia ja tsemppiviestejä, joissa kauemmin yrittäjinä olleet tarjoutuivat auttamaan käytännön asioiden kanssa. Oli ihana huomata miten avuliaita ihmiset ovat.

Mikä on parasta työssäsi? Vapaus! Voin tehdä töitä käytännössä milloin ja missä vain, eikä suurin osa tekemistäni asioista tunnu edes työltä. Se, että menestyminen on niin selvästi riippuvainen omasta itsestä ja aktiivisuudesta, motivoi ihan mielettömästi.

Johannan tyypillinen työpäivä alkaa aamuseitsemän maissa some-kierroksella ja blogin lukijamäärien tarkistuksella. Aamupäivä kuluu blogituottajan hommien, paperitöiden sekä juoksevien asioiden parissa, ja kotona tapahtuvan työnteon katkaisee happihyppely keskellä päivää. Podcastien rytmittämän piipahduksen jälkeen Johanna keskittyy iltapäivästä enemmän lehtijuttuihin, ja pyrkii myös käymään toimittajan ja bloggaajan ominaisuudessa ainakin parissa pr-tapahtumassa viikottain. Asukuvia varten sovitaan erikseen paritkin treffit jonkun tutun kanssa joka viikolle. Johanna tunnustaa viihtyneensä freelancerina todella hyvin, vaikka yrittäjyyttä on takana vasta reilu kuukausi.
Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Uskon että sitä työtä, mitä teen viiden vuoden päästä ei ole vielä keksittykään, sillä media-ala muuttuu niin nopeasti. Todennäköisesti teen kuitenkin jotain luovaa. Haaveilen myös asuvani tulevaisuudessa jonkin aikaa ulkomailla.
Mistä saat inspiraatiota työhösi ja yksityiselämääsi? Rakastan matkustamista. Ympäristön vaihtaminen tasaisin väliajoin ruokkii inspiraatiota.


Työuran ikimuistoisimmista hetkistä kysyttäessä Johanna mainitsee unohtumattomat Chanelin muotinäytöksen Pariisissa ja Rio de Janeiron muotiviikot Costumen muotitoimittaja-ajalta. Lempisuunnittelijoikseen- ja brändeikseen tumma tyylitaituri mainitsee muun muassa Célinen, Chloén, Elleryn, Isabel Marantin, Acne Studiosin, ja The Row:n.
Millaisia neuvoja antaisit alalle pyrkiville untuvikoille? Ota kaikki hyöty irti työharjoittelujaksosta ja hae unelmapaikkaasi. Käy rohkeasti tapahtumissa ja verkostoidu. Ei kannata jäädä kotiin odottelemaan muiden yhteydenottoja, vaan lähestyä kiinnostavia yrityksiä itse. Oma brändi kannattaa hioa kirkkaaksi ja miettiä, mikä tekee juuri sinusta uniikin ja kiinnostavan. Ja lopuksi se kaikkein tärkein: ole kiva, kohtelias ja reilu tyyppi. Sillä ihan oikeasti pääsee pitkälle.
Kiitos ihanalle Johannalle haastattelusta ja onnea sekä menestystä uudelle yrittäjän urallesi! Kuvat Johannan kotialbumista.
Sarjan ensimmäisen ja toisen osan löydät linkkien takaa!
Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram.

2 comments:

  1. Kenties tyhmä kysymys, mutta miten blogituottaja eroaa bloggaajasta? Tarkoitetaanko sillä ammattibloggaajaa vai tuottaako se sisältöä myös muiden blogeihin vai mitä ihmettä? En ole termiä aiemmin kuullut, joten siksi ihmettelen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi! Ei ole tyhmä kysymys ollenkaan. :) Blogituottaja asettuu bloggaajan ja asiakkaan väliin, ja hoitaa esimerkiksi käytännön asioita, yhteydenpitoa ja ohjeistusta vaikka jonkun tietyn kampanjan/matkan/tms. tiimoilta. Toimii siis ikään kuin bloggaajien esimiehenä. Johanna bloggaa myös ammattimaisesti, ja tekee yrittäjänä monenlaista muodin alan työtä. Parhaiten saanet asiaan selkoa laittamalla Johannalle itselleen viestiä. Mukavaa päivää sulle! :)

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)