-->

Do what you love - Niina Kurkinen

Nov 11, 2016

Upean ja aurinkoisen perjantain kunniaksi otetaan viidennessä Do what you love -postaussarjan jutussa tarkempaan syyniin koko Suomen muotikansan ihailema entinen huippumalli ja nykyinen muotikauppias, Nina's-putiikin omistaja ja perustaja Niina Kurkinen. Kurkinen lähti maailmalle mallintöiden perässä jo 16-vuotiaana, ja on etenkin meille suomalaisille tuttu muun muassa Lumenen pitkäaikaisena mainoskasvona. Menestyksekäs ja tapahtumarikas mallinura vei kaunottaren muun muassa Australiaan, Britteihin ja Ranskaan. Äidiksi tuleminen vuonna 1998 vakuutti Kurkisen siitä, että paluu Suomeen oli ajankohtainen.


Perustit kotimaisen muotiväen keskuudessa jo legendaksi muodostuneen Nina's-liikkeen vuonna 2004 siskosi Pinkan kanssa. Mistä sait idean ja uskalluksen oman liikkeen perustamiseen? Tahdoin tehdä työtä muodin parissa, olihan se minulle jo entuudestaan tuttu ala. Pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja siksi oma liike oli luonnollinen valinta. Pystyin myös hyödyntämään muodostamiani suhteitani malliajoilta Pariisista.

Omaat vankan kokemuksen muodin saralta. Miten yli 15 alalla vietettyä vuotta valmistivat sinua yrittäjyyteen? Mallintyö on vähän kuin yrittäjyyttä. Siinä jokainen on vastuussa itsestään ja tekemisistään ja niin ollen lopulta myös tuloksista.

Kurkinen epäilee liikkeensä menestyksen pohjaavan sille, että Nina's on pitkälti käsityönä toteutettu projekti. Hän on itse paikalla liikkeessä jopa viitenä päivänä viikossa rakastamansa asiakastyön parissa ja seuraa päivittäin alan trendejä ja suuntauksia muun muassa lehtien, showroomien ja eri medioiden kautta. Myös matkat muodin mekkoihin Pariisiin, Milanoon, New Yorkiin ja Lontooseen monesti vuodessa pitävät Niinan näkemyksen tuoreena. Ostojen tekeminen on nimittäin Niinan suosikkilistalla hyvänä kakkosena heti asiakaspalvelun jälkeen. Yrittäjyydestä haaveilevia Niina kehoittaa ottamaan asioista tarkasti selvää, tekemään selkeän suunnitelman kunnon laskelmineen, ja sitten vain yksinkertaisesti toteuttamaan suunnitelmansa. 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi, vai onko sellaista? Riippuu hieman vuodenajasta, alkuvuosi pitää sisäällään paljon matkustelua ja tulevan sesongin tilauksien tekemistä. Muina aikoina työpäiväni sisältää kaikkea mahdollista myynnistä somistukseen ja siivoamiseen kautta kuvausten suunnitteluun.
Kurkinen kokee olevansa unelma-ammatissaan, sillä nykyinen työ antaa tilaa myös tunteille, jota hän pitää tärkeänä. Viiden vuoden päähän kurkistaminen on vaikeaa; kivijalkakaupan Niina kokee olevan murrosvaiheessa myymäläkonseptin jatkuvasti eläessä, ja sen kohtaloa on vaikea ennustaa. Nina's-liike löytyykin jo verkosta, joka mahdollistaa helpon ja sujuvan ostokokemuksen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolisille asiakkaille. 

Mistä saat inspiraatiota työhösi ja yksityiselämääsi? Työ itsessään inspiroi minua valtavasti. Myös matkoilta saan paljon ideoita ja puhtia omaan työhöni. Yksityispuolella vastapainona toimii ratsastusharrastukseni.

Ikimuistoisin hetki työurasi varrelta? Jokainen muotimerkki, jota olemme liikkeessä myyneet, on tarkoin harkittu. Rakastan sitä hetkeä, jolloin teemme sopimuksen uuden toimittajan kanssa ja yhteistyö alkaa.

Kurkinen ihailee vahvoja naisia, jotka menevät ja elävät, ja tekevät asiat oman mielensä mukaan. Ehdottomaksi suosikkisuunnittelijakseen hän mainitsee eksentrisestä designistaan tunnetun Dries van Notenin. Ajankohtaisista trendeistä kysyttäessä Kurkinen kehoittaa verhoutumaan leopardikuosiin, jonka kanssa enemmän on vähemmän juuri nyt. 

Muodin tarkoitus on myös piristää ja naurattaa. Ei sitä liian vakavasti ainakaan kannata ottaa!

Lämmin kiitos upealle Niinalle juttusarjaan osallistumisesta. Kuvat: Bo Stranden, Sanoma-arkisto.
Sarjan neljä ensimmäistä osaa löydät linkkien takaa!

Follow my blog on Bloglovin, Facebook and Instagram.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)