-->

Hääpäivä Haikon kartanossa

Dec 15, 2016

Tervehdys sairastuvalta! Viime viikolla se taas alkoi, salakavalat flunssat oireet hiipivät meille kuin varkain ja ottivat pikkuhiljaa musta yliotteen viikonlopun jälkeen. Ollaankin tyttöjen kanssa kärvistelty keskenämme kotosalla koko viikko enemmän tai vähemmän tukalissa tunnelmissa, unen ollessa katkonaista ja päivien täytyttyä räällä, riidoilla ja väsymyksellä. Ihanaa, eiks vaan? Tänään tuntuu kuitenkin siltä, että ainakin oma vointini on parempaan päin, ja tytötkin tuntuvat jo pirteämmiltä, mitä nyt kuopuksen, eli meidän perheen räkälingon nenä vielä vuotaa reippaasti.

Alkumarinan saattelemana siirrytään otsikon lupaamiin kepeisiin tunnelmiin, joissa juhlistimme miehen kanssa viidettä hääpäiväämme Haikon kartanossa lauantaista sunnuntaihin. Aloitetaan kertomalla niille, jotka sitä eivät vielä tienneet, että viisi vuotta sitten sanoimme rakkaiden ja läheisten läsnäollessa tahdon juuri Haikossa, kartanon Keltaisessa salongissa. Haikko valikoitui aikoinaan hääpaikaksi nopealla aikataululla, järjestin nimittäin suhteellisen ex tempore -häämme vain yhdessätoista viikossa, sillä emme aluksi oikein osanneet päättää mennäkö naimisiin kesällä vai talvella, vuodesta puhumattakaan. Ajatus kirkastui kuitenkin pienen pohdinnan tuloksena suht pikaisesti, ja loppu on historiaa. 


Pidimme häämme salassa kaikilta paitsi kutsun saaneilta, "salahäiden" järjestämisessä oli jotain kiehtovaa, se oli vain meidän oma juttumme. Intiimit ja pienehköt talvihäät onnistuivat kertakaikkiaan yli kaikkien odotustemme, ja olemmekin siitä lähtien tunteneet ihan spesiaalin siteen tuohon kauniiseen paikkaan. Sanottuamme tahdon, siirryimme notkuvien herkkupöytien ääreen Romanov-saliin, ja loppuillasta hippasimme vielä koko seurueen voimin Kartanon Klubilla. Häämme olivat ikimuistoisen ihanat, ja olimmekin aivan innoissamme miehen kanssa, päästessämme jo toista kertaa häiden jälkeen verestämään muistoja Haikkoon!

Meidät otettiin vastaan upeimmalla mahdollisella tavalla, kun ystävällinen butlerimme johdatti meidät laukkuinemme kartanon upeimpaan sviittiin, jonka puolikuun muotoiselta parvekkeelta avautui henkeä salpaava näkymä yli tilusten. Siinä me sitten patsastelimme tärkeinä, lasit kuohuvaa kädessämme ja skoolasimme meille mitä kauneimmissa puitteissa. Aluksi suunnittelimme piipahtavamme uudistetun Spa:n puolella jo ennen illallista, mutta onneksi siirsimme fiilispohjalta kylpyläreissun sunnuntaille. Kuulin nimittäin henkilökunnalta lauantai-illan olevan ylivoimaisesti viikon kiireisin hetki Spa:ssa. 

Kylpylään rientämisen sijaan keskityimme nauttimaan upean sviitin ilmapiiristä, kilistelimme rauhakseltaan kuohuvaa, keitimme kahvit sviitin omalla kaffekoneella ja vain nautimme toistemme seurasta kiireettä. Mies ehti ottaa myös tunnin torkut minun valmistautuessani iltaan kerrankin rauhassa, ilman pienten jatkuvia keskeytyksia. Kiitos vaan mummilan väelle vielä kerran lastenhoitoavusta, sitä arvostetaan kovasti!Illan asusta otettiin erilliset kuvat, jotka julkaisen ehtiessäni. Postauksesta tuli aikamoinen kuvapläjäys, sillä Haikko on paikkana niin kaunis, etten malttanut olla fiilistelemättä sen pieniä detaljeja oikein huolella. Etenkin nyt remontin jälkeen huoneet ja yleistilat ovat niin siistissä kunnossa, että jaksettiin miehen kanssa ihastella tunnelmaa aivan jatkuvasti. Ruoka oli myös tuttuun tapaan erinomaista, enkä taaskaan pettynyt jo klassikoksi muodostuneeseen Haikon härkään illallisella. Mies söi muistakseni kuhaa, ja otimme vielä yhdet jälkkäri-drinkitkin Kartanon baarin puolella, ennen vetäytymistä sviittimme rauhaan.

Sunnuntaiaamuun oli parasta herätä hyvin nukutun yön jäljiltä, ja marssia vielä unihiekkaa silmissä ihanalle skumppa-aamiaiselle. Nautin aamiaispöydästä niin sanotusti koko rahan edestä, ja erityisesti ihastuin herkulliseen omena-tyrnimarjamehuun, vaikken yleensä koskaan juo tuoremehuja aamuisin. Aamupalan herkkujen jälkeen raahauduimme vain vaivoin takaisin huoneeseen ruokalevolle, mutta upea keli houkutteli meidät pian reippailemaan kartanon kauniisiin maisemiin, kymmenestä pakkasasteesta huolimatta. Kävelimme rauhakseltaan rantaan, missä lumouduin täysin upean aurinkoisesta päivästä ja kuvailin aivan into piukassa talven jäälle piirtämää pitsiä ja timantteja.   

Olimme onneksemme saaneet sovittua myöhäisestä uloskirjautumisesta, joten ehdimme reippailun päälle vielä korkkaamaan uudistetun kylpylän altaat ja saunat. En ole käynyt kylpylässä ennen tätä reissua, joten en osaa verrata nykyistä entiseen, mutta vakuutuimme molemmat kylpylän kauneudesta. Altaiden kombo oli täydellinen; oli pitkä allas uimista varten, lämmin- ja kylmäaltaat erikseen, perinteinen poreallas, ja yrtti- sekä infrapunasaunat. Kokonaisuus toimi moitteetta, ja asiaa paransi entisestään se, että koko kylpylässä oli tuohon aikaan maksimissaan vain kourallinen muita ihmisiä lisäksemme, ja ihan lopuksi vain yksi toinen pariskunta. Saimme siis nauttia myös spa:sta ihanan kiireettömästi, eikä minnekään tarvinnut jonottaa. 

Kuulostaako tämä kaikki teistä melkein ällöttävän täydelliseltä? Sitä se nimittäin olikin. Olimme molemmat miehen kanssa sitä mieltä, että tuo vuorokauden reissu tuntui vähintään viikonlopun pituiselta ja rentoutti aivan hurjasti. Kaikki sujui kuin rasvattu, ja kerroimme henkilökunnallekin lähtiessämme, ettei minibreikkimme arjesta olisi voinut mennä enää paremmin. Arvosanaksi Haikko saa siis tällä kertaa kymppi plussan, kiitos, me viihdyimme täydellisesti!

Tässäpä tämä, raporttini Haikosta. Ai että, kyllä tässä kotisohvalla yskiessä tulee väkisinkin pikku ikävä sinne takaisin... Sovittiinkin miehen kanssa, että tästä tehdään perinne. Kuulin nimittäin ihanan tarinan Haikossa myös naimisiin menneestä pariskunnnasta, joka on palannut sinne vuosittain häiden jälkeen - jo neljänkymmenen vuoden ajan. Miten suloista!

Yhteistyössä: Haikon kartano

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa. 

4 comments:

 1. Ihania kuvia! Ja paranemisia sinne! Nyt on hurjasti flunssaa liikkeellä, ja itsekin kärvistelen kunnon räkätaudissa. Ei jaksa muuta kuin Netflixin kanssa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Kyllä nyt jo olo helpottanut, jouluksi terveenä - toivon mukaan! :D Tsemppiä sinne kans. :)

   Delete
 2. <3

  Ei lisättävää.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)