-->

Do what you love - Tuija Pehkonen

Feb 18, 2017

Heippa kaikille! Taas ehti viikko lauantaihin, ennen kuin tämä rouva ehti ja jaksoi blogin pariin, jepjep... Kyllä se on vaan myönnettävä että elämä muuttui aika reippaasti hektisemmäksi täyspäivätyön myötä, koska luonnollisesti illat ja viikonloput tahdon sitten pääsääntöisesti viettää perheen kesken ja lapsista nauttien. Palo blogin pariin elää edelleen vahvana, siksi päätinkin vain tarttua tuumasta toimeen ja naputella teille upean ja keväisen lauantain kunniaksi taas uuden osan ihanaan Do what you love -postaussarjaan!

Tällä kerralla kysymyksiini vastasi ihanan aurinkoinen ja viimeistään nyt jo koko kansan tuntema iisalmelainen Tuija Pehkonen, johon olen päässyt tutustumaan yhteisten keikkojen myötä hieman paremmin. Ja pakko sanoa ihan alkuun, että Tuija-neiti on ihan oikeasti just niin pirteä ja lämmin kuin julkisuuden perusteella saattaa olettaa, ihan täys kymppi naiseksi. Alla siis Tuijan mietteitä uraan ja muuhunkin liittyen, olkaa hyvät. Tulit tutuksi pitkäaikaisesta pestistäsi radio NRJ:n juontajana, ennen siirtymistäsi Yle Puheelle keväällä 2016. Sittemmin olet ollut mukana myös Huippujengissä, juontanut Suomen ihanimmat häät ja tuorein projektisi on Sinulle on postia -ohjelman lisäksi Tanssii tähtien kanssa. Kaiken tämän lisäksi keikkailet yrittäjänä ahkerasti. Tätä listaa lukiessa heikompaa hirvittää, miksi luulet Tuija Pehkosen olevan niin pop juuri nyt? Apua, olenko mä pop?! No, kiitos! Yritän tehdä jokaisen ihan pikkiriikkisenkin työn aina vimpan päälle, ja uskon sen tuottavan tulosta. Mussa asuu pohjimmiltaan landepaukku, enkä karsasta työntekoa, välillä arkisempaakin sellaista. Uskon myös, että ystävällisellä asenteella pääsee pitkälle.

Tuija on heittäytynyt yrittäjäksi reilu vuosi sitten ja kertoo koonneensa rohkeuden siihen unettomien öiden ja stressinsiementen lisäksi myös vakaasta harkinnasta sekä siitä ajatuksesta, että jos media-alalta ei jostain syystä siunaantuisikaan töitä, voisi hän ryhtyä tekemään jotain aivan muuta. Kysyttäessä olisiko valinta radio- ja televisiotyön välillä mahdollinen, Tuija menee mietteliääksi. "En haluaisi valita! Rakastan radion tekemistä ja se on kaiken ydin. Hienoin media päällä maan, koska olen old school –tyttö. En ole raskinut luopua siitä, vaikka vastaan on tullut tilanteita, että olisiko niin sanotusti vaihtokauppa töllöön järkevä. Olen kuitenkin enemmän kuin onnellinen, että olen saanut laajentaa mediaosaamista ja –tekemistä myös TV:n puolelle. Se on mulle vielä uutta ja opettavaista. Ihanaa sekin – joskin paljon enemmän malttia vaativaa."

Työnsä parhaaksi anniksi Tuija mainitsee kohtaamansa ihmiset ja suuret tunteet. Tyypillistä työpäivää Tuijalla ei oikeastaan ole, mutta esimerkiksi viimeisen puolen vuoden ajan työpäivät ovat vaihtelevasti sisältäneet tv-kuvauksia, joiden vuoksi on saatettu joko matkustaa ympäri maakuntia tai olla studiolla. Yle Puheen lähetys kerran viikossa työllistää Tuijaa myös valmisteluineen tasaisesti, ja vieraidenkin buukkaamiseen menee oma aikansa. Itse lähetys kestää tunnin, ja sen ajan neiti Pehkonen vain nauttii. "Näiden lisäksi olen tehnyt paljon keikkoja, seminaarijuontoja, lanseerauksia, gaaloja, yritystilaisuuksia ja vaikka mitä. Niitäkin on valmisteltava ja usein asiakkaan kanssa on myös palavereita etukäteen. Tähän tietenkin päälle vielä yhteistyökumppanien tapaamiset, kuvaus- ja haastatteluhommelit sekä sähköpostit… Arjessa saan tehdä aika paljon. Ai niin, ja kirjanpito, sitä mä vihaan."Inspiraatio työhön sekä vapaa-aikaan löytyy elämästä; ympäröivistä ihmisistä ja kohtaamisista. Tuija pitää itsensä ajan tasalla median tuulista ja seuraa paljon blogeja, sekä nautiskelee vapaa-ajallaan liikunnasta, ystäviensä seurasta, leppoisista hetkistä ja herkuttelusta. 

Ikimuistoisin hetki työurasi varrelta? No tietenkin Vuoden Radiojuontaja –pystin voitto vuonna 2012. Apua, siitä on jo niin kauan! Tietenkin myös monet hienot haastattelut ovat jääneet mieleen. Tovi sitten pääsin kohtaamaan erään elävän legendan, Jukka Puotilan, jonka muistan jo lapsuudesta ja Ruusun Ajasta, se oli yksi hienoimpia haastattelujani. Kyllä sellaisesta jää hymy päälle. Tietenkin myös Presidentti Halosen haastattelu on nostettava urani kohokohtiin. En ole milloinkaan jännittänyt niin paljon! Teimme sinunkaupat, mutta silti välillä teitittelin häntä.

Ketä tai keitä ihailet? Ihailen päämäärätietoisia naisia, jotka pystyvät menestyksen keskellä ja sinne
matkatessaan säilyttämään kiltteytensä. Kiltteys on monille kirosana. Minulle se taroittaa ystävällisyyttä, toisten huomioimista ja auttamista. Nämä ovat kaikki sellaisia arvoja, joita kannattaa vaalia. Kilttikin ihminen voi pitää puolensa ja puolustaa tarvittaessa itseään sekä muita. Ero on siinä, että kiltti ihminen ei halua menestyä muiden kustannuksella tai muita polkien.

Yrittäjyydestä haaveileville Tuija antaa neuvoksi vanhan klassikon: ahkeruus palkitaan. Se vaatii hänen mukaansa enemmän kuin ehkä ymmärretään etukäteen kuvitella, ja tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä tulisi siksi pyrkiä säilyttämään. Tasapainoon pyrkimisestä tekee kuitenkin vaikeaa se, että Tuijan on hankala sanoa työprojekteille ei, koska yrittäjän tulevaisuus on aina kysymysmerkki. Balanssiin pyrkiminen on jatkuvaa opettelua, mutta kun kevään kalenteriin on merkattu jo viikko lomaa valmiiksi, on välitavoite saavutettu. 

Unelma-ammatista kysyttäessa Tuija vastaa olevansa juuri nyt erittäin onnekkaassa asemassa töiden puolesta ja yrittävänsä elää hetkestä nauttien. Viiden vuoden päähän Pehkonen ei vielä osaa kurkistaa sen kummemmin. "Mulla on toki unelmia ja tavoitteita, joita kohden menen. Elämästä kun ei ikinä tiedä. Se on tässä ja nyt."Kuvat: Karoliina Jääskeläinen / Valoon
Meikki ja hiukset: Taru / HOME AT LAST

Suukkonen ihanalle Tuijalle ja kiitos haastattelustasi! P.S. Pehkonen on muuttanut blogeineen Kauneus ja terveys -lehden alle, ja hänen mietteitään tuoreesta blogikodista pääset lukemaan täältä! Psst, postauksen ihanan keväiset kuvat kuvattiin tovi taapäin Karoliinan studiolla, ja mä vastasin jälleen Tuijan meikistä ja hiuksista. 

Aurinkoa ihan jokaisen päivään kaikille lukijoille, ja hei, kannattaa tulla huomenna kurkkaamaan Lumenen kosmetiikka-arvonnan voittajan nimi täältä, olen nimittäin ajastanut postauksen jo valmiiksi. 

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)