-->

Cousin it - kohti omaa väriä 4/3

Mar 11, 2017

Hei, kaiffarit! Poskipunapaletin arvonta päättyikin jo, joten arvon voittajan huomenissa. Sitä ennen kurkistetaan karvakasani uudet tuulet, sillä piipahdin luottosaksijani Emilian luona muutama viikko sitten freesaamassa kuontaloani. Tukan päivitys hyvin vaaleasta omaan vaaleahkoon ruskeaan on kestänyt juuri sen verran mitä alun perin arvioinkin, eli pyöreän vuoden. Latva fuskaa edelleen tummaa raitaa, jonka vuoksi sitä pitänee raidoittaa muutaman kerran vuodessa omalla sävyllä, kunnes se ei enää niin sanotusti päästä tummempaa sävyä pois. Vuosien varrella lukemattomia kertoja tehty vaalea raidoitus on hieman nihkeä pohja tummalle sävylle, mutta pikkuhiljaa.

Toivomani väri on mahdollisimman luonnollinen ja niin lähellä omaani kuin mahdollista. Emilia on hanskannut touhun mahdottoman hienosti, ja uusin sävy on jo niin lähellä omaani, ettei juurikasvun rajaa enää edes erota. Omaa väriä on puskenut tyvestä nyt viime lokakuusta asti, joten nopeasti laskettuna omaa tummaa sävyä on näkyvillä jo noin kuutisen senttiä. Tämä kerta oli ensimmäinen jolloin pyysin oman sävyiset raidat enää latvoihin, eli raidat levitettiin oletetun juurikasvun jälkeen pituuksiin balayage-henkisesti suht tiuhaan.

Lopuksi annoin Emilin saksia latvasta kahdeksan senttiä purkkaa pois ja huomasimme yhteistuumin sen, että mulla on jostain kumman syystä enemmän tukkaa pääni oikealla puolella kuin vasemmalla. Myös vasemman puolen latva oli ihmeellisesti kärsineempi ja epätasaisempi kuin oikea, joten nyt ajattelin pitkästä aikaa ryhdistäytyä ja alkaa napsimaan tukalle hyvää tekeviä tabuja ihan joka päivä, joka toisen torstain sijaan. Olen aika huono muistamaan minkään sortin vitamiineja, joten tämä on mulle pieni haaste, haha... Eikö vaan olekin jännä juttu, että kuvista ei juurikaan huomaa pituuden vähentyneen, vaikka reuhka lyheni melkein kymmenellä sentillä? Tämän vuoksi suosittelen jokaiselle lämpimästi latvan tasaamista muutamasti vuodessa, se ei käytännössä näy ollenkaan, mutta tekee hiusten yleisilmeestä todella, todella paljon reippaamman ja terveemmän.Olen päässyt jo pitkän aikaa sitten eroon senttien vahtaamisesta, eli siitä tavasta, että kampaajan annetaan pitkin hampain saksi kerran-kaksi vuodesta latvasta sentin verran pois ja pihdataan sitä surkeassa kunnossa olevaa latvaa, vaikka se vain rumentaa tukan ilmettä ja saa sen näyttämään huonokuntoiselta. Tukkani on joka tapauksessa ihan tarpeeksi pitkä näinkin, sitäpaitsi pidän mieluummin kiinni kunnosta kuin muutamasta surkeasta lisäsentistä!

Vieläkin pysähdyn useasti peilin eteen katselemaan hiuksiani ja mietin miten hassua on olla oikeasti näin tumma. Blondissa tukassa juurikasvu ei näyttänyt näin tummalta, mutta nyt kun omaa juurta on puskenut esiin jo reilu pätkä, on mulle selvinnyt että olen nykyisin varsin kaukana siitä lapsuuden ajan pellavapäästä. Tämä ei liene mitenkään omituista ottaen huomioon sen, että faijani puolen suku on poikkeuksetta tummanruskea- tai mustatukkaista ja ruskeasilmäistä, kuten pikkuveljenikin. Eniten pidän siitä, että tunnen tässä värityksessä olevani nyt ihka aito ja oma itseni, vaalean tukan ylläpito kun alkoi jo todella rassata, sillä hiukseni kasvavat niin hurjaa vauhtia. Vinkkaan teille muuten  pian yhdestä testiin saadusta hiusten, kynsien ja ihon kuntoon vaikuttavasta tabusta, mikäli se mielestäni osoittautuu käytössä hyväksi.

Kuulumisien puolesta sen verran, että olen aika hitsin tyytyväinen että eletään jo lauantaita, sillä mennyt viikko oli rankin naismuistiin. Duunia painettiin niska limassa kolme päivää ylitöineen ihan hurjat tuntimäärät, mutta lopputulos oli onnistunut, joten mielikin on hyvä. Perjantain vietin kotitoimistolla ja viikonloppu ollaan rauhakseen perheen kesken. Tänään piipahdin kirppiksellä ja tein jokusen kivan löydön, enkä vieläkään saanut miestä ottamaan asukuvia, koska olen lähinnä liikkunut sellaisissa vaatteissa, joita en blogissa kuitenkaan esittelisi... Rennolla otteella siis tämä viikonloppu, ja ensi viikonloppu ollaankin sitten tyttösten kanssa kolmisteen, sillä mies karkaa taas merten taa työmatkalle, puuh... Onneksi siitäkin selvitään, kuten aina kaikesta.

Mitä teille kuuluu?

P.S. Muut omaan väriin palaamiseen liittyvät jutut löydät tästä, tästä ja tästä!

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

4 comments:

 1. Hienot hiukset. Minullakin on vasemmalla puolella vähemmän hiuksia joka kuulemma johtuu siitä että nukun sillä puolella kylkeä ja tyynyliina pitäisi vaihtaa joko silkki tai satiiniin jotta kitka ei katko hiuksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Tiedätkö, ensimmäisen kerran ajattelin kommenttisi jälkeen tätä nukkumisasiaa, sillä todella nukun lähes aina juuri vasemmalla kyljellä. :P Kampaajani kanssa juteltuani pistin ostoslistalle satiinityynyliinat, joita näyttikin ainakin Jyskissä olevan sopivasti tarjouksessa. :) Kiitos siis vinkistä sinulle!

   Delete
 2. Minulla on päin vastoin, eli vasemmalla puolella enemmän hiuksia kuin oikealla.En tiedostanut asiaa aiemmin mutta kun kampaaja siitä sanoi,olen kiinnittänyt siihen huomiota suorastaan ongelmaan asti.Nyt sitten popsin hiuksia ja kynsiä vahvistavaa vitamiinia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla sama, biotiini ym. tukan, ihon ja kynsien kuntoa vahvistava kuuri meneillään, ja olen jopa muistanut ottaa tabut melkein joka päivä. :D Toivoittavasti auttaa sulla!

   Delete

Kiitos kommentistasi! :)