-->

Didrichsenin taidemuseo esittää: Muotitaiteilija Jukka Rintala

Jul 5, 2017

Kyllähän tekin kaikki tiedätte Jukka Rintalan? Tämän suomalaisen muotineron, jonka nimi nousee aivan vähintäänkin pikkujouluaikaan lähes jokaisen muotia seuraavan huulille, sillä Linnan juhlien punainen matto suorastaan vilisee herran arvostettuja ja uniikkeja luomuksia. Niitä kantavat yleensä näyttävät naiset, jotka komentavat olemuksellaan huomion itseensä - ja kun päälle on vielä puettu Rintalaa, on tuo huomio taattu. Rintalan nimi yhdistetään myös seuraavien legendaaristen kotimaisten brändien yhteyteen, kuten Marimekko, Aarikka, Friitala sekä Nanso.

Rintalan ura muodin ja taiteen parissa on jatkunut jo kunnioitettavat 40 vuotta, jonka vuoksi Didrichsenin taidemuseoon on koottu hengästyttävän upea näyttely, jolla juhlistetaan herran pitkää ja tuottoisaa rupeamaa. Työn hedelmistä on saanut nauttia koko kansa vuosikymmenten varrella; Rintalan ateljeesta on lähtenyt eteenpäin niin uniikkeja iltapukuja, herkän kauniita maalauksia kuin päivittäistavaraakin, kuten vaikka lautasliinoja, musikaalipuvustuksia unohtamatta. Hänen uransa on omalla sarallaan uniikki Suomessa, kuten on sen kunniaksi rakennettu näyttelykin.Didrichsenin taidemuseo hurmaa jo pihassaan upeilla veistoksillaan, jotka ovat muun muassa Henry Mooren, Bernard Meadowsin, Eila Hiltusen sekä Laila Pullisen käsialaa. Itse museo kokoelmineen sijaitsee Kuusisaaressa, arkkitehti Viljo Revellin suunnittelemassa rakennuksessa, joka on alunperin ollut yksityisasunto. Rakennuksen ensimmäinen osa on valmistunut vuonna 1958 Didrichsenin perheen yksityisasunnoksi, ja siihen on myöhemmin rakennettu näyttelysiipi. Taidetta rakastava pariskunta, Marie-Louise ja Gunnar Didrichsen aloittivat taideharrastuksensa vanhemman kotimaisen taiteen parissa ja siirtyivät pikkuhiljaa vanhojen mestarien kautta modernimpaan maalaustaiteeseen. Museosta löytyy myös Suomen ainoa esikolumbiaaninen kokoelma.Pääsin itse mukaan Jukka Rintalan juhlanäyttelyn avajaistohinaan rakkaan isini avecina ja myönnän nauttineeni tunnelmasta täysin rinnoin. Taide ja muoti on hypnoottinen yhdistelmä, ja kun siihen vielä yhdistää noinkin upeat puitteet, on suosio taattu. Paikalla näyttelyn avajaisia juhlistamassa oli kotimaisia kulttuurin ja muodin kärkinimiä sankoin joukoin, ja puoli ruokaa olikin ehdottomasti avajaisvieraiden asujen skannaaminen! Bongasin juhlavieraiden päältä luvattoman monta Chanelia, klassisia ruutubleisereitä, kerroksittain kauniita koruja sekä myös arkisempia asuja, mutta yhtä kaikki viimeisen päälle harkittuja. Ilta oli ihana ja näyttely ehdottomasti inspiroivin hetkeen näkemäni, lämmin suositus siis sille, ja isille suurkiitos seurasta! Nauttikaa kuvista, joiden kautta pääsette aistimaan näyttelyn upeaa tunnelmaa.

Itse Maestro maalauksensa edessä.
 

Kaikki muotia ja taidetta rakastavat lukijani HOX, Rintalan näyttelyn voit käydä katsastamassa aina elokuun lopulle asti, tarkemmat tiedot löydät tämän linkin takaa. Lämmin suositukseni tälle uniikille kokoelmalle, tätä ei kannata jättää väliin.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)