-->

Kohti omaa väriä 5/3

Jul 19, 2017

Otsikko sen jo kertoikin; matkani kohti omaa ruskeaa hiusten väriä on osoittautunut hieman luultua kinkkisemmäksi latvan osalta. Sitä on raidoitettu, sävytetty, värjätty ja taitettu pois niin vihertäviä kuin punaisiakin sävyjä. Silti latvan pirulainen sen kuin jatkaa värin vuotamista pois... Ei toki ihmekään, kun pohjalla on lähes vuosikymmen sen vaalentamista raidoilla, jotka tehtiin poikkeuksetta vaalennusvärillä. Vaikka latva on tosi hyvässä kunnossa, on vuosien vaalennus tehnyt tehtävänsä, eikä tumma väri jaksa oiken pysyä siinä päällä pitkään kerrallaan.

Ratkaisuksi päätimme luottohiusihmiseni, Kamidan Emilian kanssa ottaa koko latvan värjäyksen omaa noin kymmenen senttiä kasvanutta juurta vastaamaan. Tätä ennen latvaan on laitettu raitaa, mutta koska kyllästyin kertakaikkiaan tuohon hailakkaan sävyyn, ajattelin värin olevan edes hieman pysyvämpi vaihtoehto. Silti olen jo suunnitellut meneväni latvan väriin uudelleen heti syksyllä, jottei se pääse haalistumaan yhtä rumaksi kuin nyt kevään aikana! Väriä ennen Emilia teki tukkaani kevyen puhdistuspesun vihertävien kohtien osalta, jotka olin saanut itse aikaan käyttämällä kampaamoliikkeen mulle suosittelemaa Goldwellin punaista taittavaa kotivaahtosävytettä. Ymmärsin toki sen toimintaperiaatteen: vihreä taittaa pois punertavia kohtia, mutten silti toivonut vihreitä länttejä päähäni... No, onneksi sekin pulma on nyt taklattu, lol!Suunnitelmissa on myös kasvattaa piiskaa taas noin viisi senttiä pidemmäksi, sillä hyväkuntoinen tumma hius on vaaleaa ja huokoista selvästi pienemmän näköinen pehko noin niinkuin kokonaisuutena, ja olenkin jo hetken ihmetellyt mihin ennen niin muhkea tukkani on kadonnyt. Juteltiin asiasta Emilian kanssa ja lopputulemana se, että tumma pienentää niin vaatteissa kuin muussakin ja vaalea suurentaa, joten miksei myös tukankin kohdalla. Lisäksi tumma tukkani ei ole yhtä kärsinyt kuin vaalea aikoinaan. Sileä ja hyväkuntoinen hius ei siis ole yhtä turvonnut ja huokoinen kuin kulunut hius = tumma ja hyväkuntoinen pehko on reippaasti vaaleaa vähäisemmän oloinen, buu. Koska en halua tinkiä hiusten kunnosta, päätin kasvattaa reuhkaa hieman, jotta saan siihen lisää volyymia. Sen ei onneksi pitäisi mun hiuslaadulla temppu eikä mikään, sillä reuhka on aina kasvanut kohisten ja vaivatta.

Tässä siis tämän kesän hiusasiaa tältä rouvalta, voisinkin seuraavaan hiuspostaukseen koota koko hiustenkasvatushistoriani kuvineen päivineen. Musta on ollut hauska seurata kasvatusprojektia ja sittemmin tätä vaihdosta vaaleasta omaan tummaan väriin.

Ihanaa viikkoa ja kuulemiin taas pian!

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! :)