-->

Selluliitti ja miten siitä pääsee eroon

Aug 2, 2017

Ihanan kepeä sekä kimurantin muhkurainen aihe täällä tänään! Kesän kunniaksi tietty, sillä kukapa meistä naisista ei unelmoisi silkinsileistä ja kiinteistä kintuista, takalistosta nyt puhumattakaan. Selluliitti on siitä ikävä tyyppi, että se ei varsinaisesti katso kokoa eikä muotoa, vaan tätä kammottua appelsiini-ihoksikin kutsuttua möykkyä löytyy eri asteisena niin hoikempien kuin muodokkaampienkin kanssasisarten vartaloista. 

Mitä selluliitti sitten oikein on? "Selluliitti syntyy soluaineenvaihdunnan häiriötilasta. Selluliitissa rasvasolut muodostavat rykelmiä, joita ympäröi säikeinen sidekudos. Suurentuneet rasvasolut painavat veri- ja lymfasuonia, jolloin verenkierto ja imunestekierto häiriintyvät, mikä heikentää solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Kudokseen kertyy rasvan ohella nestettä ja kuona-aineita. Mitä pidemmälle selluliitti on edennyt, sitä suurempia rykelmiä rasvasolut muodostavat ja sitä muhkuraisempaa iho on."

Latvialaisen Stendersin tuotteissa vaikuttavia ainesosia ovat muun muassa piparminttu, sitrushedelmät, bergamotti ja manteliöljy. Tuotteet ovat sataprosenttisen luonollisia ja suoraan sanottuna aika ihania, etenkin Anti-Cellulite -hierontaöljystä on muodostunut ihan leppari, sillä se ei kuivu iholle helposti, joten kuivakuppaus sujuu sen kanssa kuin tanssi! Myös Detox-kuorinta on suloinen, ja teen sen yleensä juuri ennen muiden tuotteiden iholle levittämistä suihkussa.
 

Avonin selluliittivoiteista CelluBreak taistelee muhkuroita vastaan MultiActive Complex -teknologian avulla ja Thermal Tone luottaa kuumotuksen voimaan. Jälkimmäinen luo iholle hurjan kihelmöivän tunteen, joka kestää pitkään levittämisen jälkeen ja kiihdyttää ihoa uusivia toimintoja. Molempien tuotteiden käyttösuositus on kahdesti päivässä ongelma-alueille. Selluliitti luokitellaan kolmeen eri asteeseen, joista ensimmäisen asteen sellu näkyy sormin puristettaessa, toisen asteen seistessä sekä etenkin sivulta katsottuna, ja kolmannen asteen selluliitti on näkyvillä usein jopa makuulla, ja on lisäksi usein myös kosketusarkaa. Useimmiten höttöstä löytyy reisistä, lantiolta, pakaroista ja vatsan alueelta, mutta kavala kaveri voi pesiytyä jopa niskaan! Vaikka ajatus ei sinällään lohduta, niin selluliittia on jonkinasteisena yhdeksällä kymmenestä naisesta, joten et ole asian kanssa yksin. 

Selluliitti ei kuitenkaan ole ikuista, vaikka moni niin edelleen uskoo. Sitä ei kuitenkaan saa pois sormia napsauttamalla, vaan asia vaatii tiukkaa omistautumista, vaivaa, aikaa ja kyllä, myös rahaakin, jos tahtoo panostaa myös hoitolahoitoihin. Selluliitin hoidossa yksi tärkeimmistä tekijöistä on ongelma-alueiden ihon pintaverenkierron aktivointi, joten jos olet joskus hassannut rahasi selluvoiteisiin vain todetaksesi sen olevan täyttä huuhaata, et ehkä ole perehtynyt asiaan tarpeeksi ja tehnyt tarvittavia tukitoimenpiteitä auttaaksesi rasvaa toimimaan optimaalisesti. 

Koska selluliitti on siis laajentuneita rasvasoluja, jotka ovat koteloituneet sidekudoksen sisään, tulisi nuo pirulaiset saada liikkeelle ja poistumaan piilopaikastaan, jolloin ihon pinta silottuisi. Avain tähän on aineenvaihdunnan ja pintaverenkierron aktivointi, joka ei tapahdu vain pikaisella selluliittivoiteen levityksellä iholle, vaan vaatii joko hoitolatason vemputtimet tai tehokkaan ja pitkäjänteisen kotihoidon. 

Suurin osa selluvoiteista sisältää siis luonnollisesti monia aineenvaihduntaa ja nesteenpoistoa aktivoivia ainesosia, kuten kofeiinia ja sitrushedelmiä, joita ihoon hieromalla pyritään aktimoivaan kehon lymfakierto ja saada ylimääräiset nesteet poistumaan kropasta. Kuivaharjauksella pyritään samaan, mutta itse olen ottanut käyttöön järeämmät aseet, joiden kanssa hieron sellukkavoiteen- tai öljyn iholle suihkun ja kuorinnan jälkeen ajan kanssa. 

Ihannetilanteessa kotihoitoa pitäisi jaksaa tehdä ihan joka päivä, tai ainakin kuuriluontoisesti vaikka muutaman viikon ajan, jonka jälkeen ylläpitohoitoa voi harrastaa muutamasti viikossa. Kuuri kannattaakin ajoittaa vaikka kevääseen, jos toiveissa on siloisempi iho ja vähemmän muhkurainen takalisto bikineistä pilkottamassa.

YonKa tarjoaa suuren määrän ihon kuntoa parantavia tuotteita, joita olen tykännyt levittää iholle etenkin kuorinnan päälle, jotta niiden täysi teho olisi taattu. Creme 155, linjoja selkeyttävä voide onkin jo lähes loppu, kuten myös ihoa kiinteyttävä Galbol 190 -öljy, joka nauttii maailmalla jo kulttimainetta. Creme 55 poistaa nesteitä todella tehokkaasti yön aikana, ja olen jo pikkuhiljaa tottunut sarjan tuotteiden metsäisen aromaattiseen tuoksumaailmaankin. P.S. Luonnossa viihtyvä mies muuten rakastaa sarjan tuotteiden tuoksuja!


Silikoniset kupit liikkuvat iholla helposti öljyn päällä, ja ne on helppo puhdistaa saippuavedellä ja jättää kuivumaan yön yli. Avonin rullaharjalla tehostat voiteiden imeytymistä iholle ja helpotat samalla esimerkiksi salilla kipeytyneiden lihasten palautumista.

Mun lemppareiksi sellukkasodassa ovat muodostuneet postauksen tuotteet, joita vaihtelen fiiliksen mukaan. Kaikki tuotteista sisältävät aineenvaihduntaa reippaasti kiihdyttäviä ainesosia, ja useasti näiden levityksen jälkeen ramppaan yöllä vessassa kolmekin kertaa, eli jotain kropassa todella tapahtuu! On myös hyvä muistaa, että huolella kuorittu sekä kostetettu iho on huomattavasti kuivaa ja sameaa ihoa elinvoimaisemman näköinen, eli jopa tällaisella asialla on suuri vaikutus siihen, miten selkeästi selluliitti iholla erottuu. Voiteiden teho perustuu siis myös tähän faktaan, mutta kyllä laadukas selluliittivoide mielestäni aina hakkaa perusnivean, etenkin jos vaivautuu panostamaan vaikka kymmenen minuuttia sen hieromiseen iholle säännöllisesti. 

Parhaat täsmäaseet voiteiden rinnalla ovat Avonin mainio rullaharja, jolla hieron ihoa huomattavasti sormia tehokkaammin, sillä näpit väsyvät lihojen puristeluun yllättävän nopeasti - kokeile, jos et usko. Jos aikaa on ruhtinaallisesti, tartun kuivakuppauskuppeihin, joita iholla pyörittelemällä tai vetämällä luodaan kuppiin alipaine, joka aktivoi ongelmakohtia järkyttävän tehokkaasti. Ihoa käsitellään kunnes sille nousee terve punoitus ja sitä alkaa kihelmöimään ihanasti, tosin jos kärsit kolmannen asteen kosketusarasta sellukasta, voit unohtaa ihana-sanan tuosta edestä. Oma selluni on onneksi vain kakkostason möykkyä ja muhkuraa, joten kivusta en sentään ole sen tähden joutunut kärsimään!

Kuivakuppauksen uskon muuten olevan avain sodassa selluliittia vastaan, sillä esimerkiksi Juutuubissa on aimo kasa sen nimeen vannovia naisia, joiden kotihoitotulokset puhuvat puolestaan. Kuivakuppauksella huoltaa myös samalla kätevästi jalkatreenin jälkeen arat lihakset, ja olenkin itse aivan ihastunut tähän hoitoon, vaikka aluksi tekniikan kanssa menikin hieman opetteluksi. Kuivakuppauksesta voit lukea lisää esimerkiksi täältä.

Täsmävinkeiksi annan siis selluliittisotaan seuraavat tärpit:

* Hanki laadukas selluliittivoide, joka sisältää nestekiertoa ja pintaverenkiertoa aktivoivia ainesosia

* Hiero voide ongelmakohtiin hitaasti ja puristele samalla ihoa reippaasti sormin

* Jos tahdot tehokkaampaa kotihoitoa, ota aseeksi esimerkiksi rullaharja tai kuivakuppauskupit ja panosta hoitoon kuuriluontoisesti, esimerkiksi 20 min päivittäin kolmen viikon ajan

* Pyri pitämään ruokavaliosi mahdollisimman puhtaana ja pidä huoli että juot vettä reilusti

* Selluliittikin ruokkii itseään sokerilla ja "höttöruoalla", joka varastoituu kehoon helpommin ylimääräiseksi rasvaksi, joten välttele niitä parhaasi mukaan

* Jos raha riittää, panosta vaikka keväällä kahteen laadukkaaseen hoitolahoitoon, jotka tehdään kuurina peräkkäin, näin saat optimaalisen alun hoitokuurille, jota voit jatkaa itse kotona (YonKa-sarja tarjoaa tehokkaat hoidot selluliittia vastaan, kurkkaa esimerkiksi Phyto Mineur tai Aroma Fermete -hoidot)

Ja kannattaa muistaa se, että selluliitista ei valitettavasti pääse eroon hetkessä. Sekin on mahdollista, mutta vaatii onnistuakseen aikaa, vaivaa ja vähän rahaakin. Kotikonstein pääsee onneksi todella pitkälle, jos jaksaa olla kärsivällinen ja tehdä työtä asian eteen. Kuivakuppauksen tehoon uskon ainakin itse, ja ajattelinkin nyt loppukesästä panostaa siihen kuuriluontoisesti koemielessä, kun mökkeilyt ja reissaaminen on ainakin toistaiseksi tauolla. Saareen en ole jaksanut raahata kuppauskuppeja, mutta näin kotioloissa niihin tarttuminen ei tunnu hullummalta idealta lainkaan. 

Kommentteihin pyydän teiltä lukijoilta parhaat kikkanne sellusodassa, saa jakaa ja avautua muutenkin aiheesta! 

Tuotteet pressinäytteitä.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa. 

2 comments:

  1. Ihanaa, että joku otti tän aiheen puheeksi! Mä olen aina halunnut testata noita kuppeja! Saako niitä ihan perus marketeista, vai tarviiko lähteä nettikaupasta tilailemaan? Vuosien sokeririippuvuus näkyy reiskoissa, vaikka kuinka kukkakeppi oonkin. :D Prkl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, eiks tää oo aina kesäisin ajankohtainen? :D Kuppeja saat varmaan helpoiten netistä tilaamalla, ei musta marketeista löydy. Tekee myös hyvää jumpan päälle, rentouttaa ihanasti lihaksia! Hyvä perusöljy on myös kookos, joka ei imeydy iholle = helpompi kuppailla! :)

      Delete

Kiitos kommentistasi! :)