-->

Urheilun ilo, löysin sen!

Oct 2, 2017

Kirjoittelin viimeksi kehonkuvaan sun muuhun liittyen painavampaa asiaa tässä postauksessa, jossa pohdiskelin kevätkesästä käymäni Maikki Marjaniemen nettivalmennuksen, *Peppupajan, perintöä tarkemmin. Mainitsin myös palaavani asiaan vielä kertaalleen, joten tässä sitä taas mennään!

Olen laittanut Peppupajan opit tärkeysjärjestykseen mielessäni ja eniten kiitollinen olen siitä, että urheilusta on viimein aidosti tullut mulle hurjan rakas tapa, tai oikeastaan yksinkertaisesti sellainen asia, josta en enää tahdo luopua. Luulin joskus aiemmin jo päässeeni tähän euforiseen tilaan, mutta tuolloin urkkaaminen oli kuitenkin vielä sillä tasolla, että urheillessa koin ihanan nautinnon, mutta salille lähtö tuotti paikoitellen vaikeuksia ja sohvannurkka voitti usein nokkapokan salin kanssa. Tätä nykyä salille tulee mentyä siksi että aidosti rakastan käydä siellä, eikä mielessä käy edes väsyneimpinä päivinä treenin skippaaminen, koska vaikka tehot eivät aina olisikaan super korkealla treenin aikana, on fiilis silti takkuisenkin jumpan päälle parempi kuin ennen sitä.

Tästä syystä urkasta on viimein tullut se mun ikioma huume, jonka annan mieluusti hallita elämääni! Olen myös aika kivasti pystynyt rajoittamaan suurinta intoani juosta salilla päivittäin ja päätynyt treenaamaan salilla kolmesta neljään kertaan viikossa, ja mahdollisesti lisäämään tähän päälle vielä vaikka pitkän kävelylenkin ystävän kanssa tai laput korvissa tallustellen reippaasti. Lenkit ystävien kanssa ovat myös ihan paras keino päivittää kiireisten ruuhkavuosi-mammojen kuulumiset, ja sitäpaitsi seitsemän kilsan lenkit ystävän seurassa ovat takuuvarmasti ihaninta ilmaista terapiaa, mitä maa päällään kantaa!

Olen siis samalla taklannut sekä urkkapuolen kuntoon, että pystynyt pitämään homman tasapainossa huolehtimalla suurimmin osan ajasta tarvittavasta levosta. Olen nimittäin kokenut myös sen vaiheen monesti aiemmin, jossa innostutaan liikkumisesta aivan hullun lailla muutamaksi viikoksi, poltetaan kroppa loppuun liian karulla treenillä ja sitten siirrytään takaisin sohvapottuilemaan pahimman treenivimman laannuttua ja lihasten kolotellessa liian rajusta alkuryntäyksestä... Been there, done that, ei hyvä. Olen myös treenannut sen verran monen eri PT:n kanssa sekä livenä että nettivalmennuksen kautta, että ohjelmia on plakkarissa riittämiin, ja olenpa myös alkanut ymmärtää hieman sen päälle itsekin, mitä salilla tulisi kulloinkin tehdä ja miten.

Urheilusta huolimatta ihan kaikki ei ole yhtä auvoa ja ruusuilla steppailua. Parin postauksen takaisessa itkuvirressä sivusin muun muassa sitä, kuinka kroppa tuntuu urheiluvimmasta huolimatta edelleen niin sanotusti vieraalta, eli en koe olevani omassa hyvän olon koossani tällä hetkellä. Oikeastaan ensi kertaa elämässäni olen kohdannut tilanteen, jossa kroppa ei yksinkertaisesti pienene, vaikka teen kaiken "oikein" ja samoin kuin ennen. Vanhat konstit eivät siis tuota enää samanlaisia tuloksia kuin aiemmin, ja sekös pistää mietityttämään ja tottakai stressaa. Stressi puolestaan kuormittaa jo muutenkin hektisestä arjesta väsynyttää kroppaa, eikä uni ole niin palauttavaa stressaantuneena, jolloin palautuminen kärsii, treeniteho heikkenee ja niin edelleen - kyllä te näette mihin tämä kaikki johtaa. Olosuhteet tässä kohtaa ovat ne kliseiset ruuhkavuodet, jotka puristavat ihmisestä tyhjiin viimeisetkin mehut, etenkin jos sattuu laillani olemaan yhtään menevämpää sorttia ja tykkää ähtää kalenteriinsa töiden lisäksi myös iltamenoja, blogihommia ja säännölliset treenit useasti viikossa. Siihen päälle vielä perhe, parisuhde ja kodin huolto, niin kyllä alkaa olla sellainen paketti kasassa että heikompaa hirvittää.Pulmaksi itselleni muodostuu karsimisen vaikeus; periaatteessa kaikki edellä mainitun listan asiat ovat musta kivoja - siivousta ja pyykkäämistä lukuunottamatta -  ja liittyvät itselleni tärkeisiin juttuihin. Toki tyhmäkin ymmärtää, että lapset ja perhe arvotetaan aivan eri asteikolla muiden menojen kanssa, mutta ne muut menot taas pitävät "mamman tyytyväisenä", ja se että saan keskittyä välillä ihan omiin juttuihin antaa mulle suunnattomasti energiaa keskittyä taas perheeseen satasella.

Unesta ei myöskään koskaan pitäisi pihistää, ja se on ollut itselleni se vaikein asia opetella, sillä olen aina pärjännyt suht vähällä unella, mutta arjen nykykuormitus ei oikein enää kohtaa unimääräni- ja laadun kanssa. Mulla on tapana treenata iltaisin, joten kun palaan salilta, käyn suihkussa ja rasvaan kropan ynnä muuta naistentouhua sen päälle, saattaa kello olla hyvinkin jo kymmenen. Siihen vielä iltapalan piperrys ja itse ruokailu päälle, niin kello on vähintään puoli yksitoista, ja tuossa kohtaa iskee yleensä ahdistus. "Apua, miten kello voi jo olla noin paljon, mun pitäisi olla jo nukkumassa, tahtoisin silti vielä valvoa, silti jo väsyttää, blablabla". Kaikki nämä ajatukset eivät varsinaisesti edesauta hyvää, ravitsevaa ja ennen kaikkea palauttavaa yöunta, jonka katkoo nykyään lähes joka yö rakas kuopukseni. Pieni ihminen on kova huitomaan, joten uni on pätkittäistä, eikä lataa akkujani tarvitsemallani tavalla. Silti tarhtoisin suurimman osan ajasta tarjota pienelle lämpimän kyljen, jota vasten uinahtaa... Hankalia juttuja, joista luulin jo päässeeni eteenpäin, koska vauvoja meillä ei taloudessa enää ole, eikä tule, huh onneksi!

Maikki ei sentään nukuta pientä öisin, mutta on tarjonnut mulle Peppupaja-kurssin aikana että vielä sen jälkeenkin lukuisia arkea helpottavia vinkkejä, joista viimeisin liittyi taas oman kompastuskiveeni, eli uneen. Proteiinin saantia tulisi kuulemma rajoittaa illalla ja sen sijaan tankata illan viimeisellä aterialla mieluummin hiilaria, joka rauhoittaa kehoa, eikä pissata ja energisoi proteiinin tavoin. Ha, minäpä sitten söinkin eilen iltapalaksi puuron marjoilla, normaalin rahkasössön sijaan!

Tämän ja monet muut hiton fiksut vinkit voit säkin poimia talteen ja varmistaa sen, että syksy lähtee rullailemaan huomattavasti jouhevammin sekä liikunnan että syömisen osalta. Maikin super suosittu Peppupaja-kurssi nimittäin lähtee taas uudelle, kymmenen viikkoa kestävälle kierrokselle 16. lokakuuta. Suuri ryhmä naisia on jälleen messissä tässä verkkovalmennuksessa, joka sopii varmasti ihan jokaiselle Maikin ihanan asenteen vuoksi; homma ei ole niin vakavaa, eikä inhimillisistä virheistä rokoteta. Treenit voi tehdä salin lisäksi ihan kotosallakin ja ruoan suhteen ollaan armollisia, parsojen ja rahkan punnitsemisen voi unohtaa Maikin kursseilla! Unen ja levon merkitystä painotetaan paljon, sillä se on avain siihen, että keho ottaa sille tarjotuista ärsykkeistä vaarin ja ymmärtää alkaa kehittymään toivottuun suuntaan.

Voit lukea Peppupajasta yleisesti Peppu on POP - hanuri ja pääkoppa kuntoon Maikki Marjaniemen Peppupajalla! -postauksesta sekä lisää mun omista kokemuksista kurssiin liittyen Asiaa kehokuvasta - Pepupajan perintöä -postauskesta

*Tämän linkin takaa pääset puolestaan ilmoittautumaan lokakuun Peppupaja-kurssille alennettuun 97 euron hintaan, jota mä suosittelen lämpimästi ihan kaikille. Tämä tarjous on voimassa enää muutaman päivän ja hinta nousee taas torstaina 5.10., joten tähän tarjoukseen kannattaa ehdottomasti tarttua. Parempaa vinkkikimaraa en itse tähän mennessä ole saanut miltään taholta, ja Maikin tapa valmentaa on äärimmäisen ihmisläheinen sekä rento, ja lupsakan tuntuisen naisen neuvoja noudattaa ihan vain siksi että mimmi on niin sympaattinen, rautaisesta ammattitaidosta nyt puhumattakaan!

Jos mietit hetkeäkään mukaan lähtemistä, lopeta miettiminen ja imoittaudu messiin. Päätöstä helpottanee myös se, että voit halutessasi perua osallistumisen jos et koe kurssin olevan sittenkään sinua varten ja saada rahasi takaisin! Oletko sitä tyyppiä, joka aloittaa uuden elämän aina kesän jälkeen ja taan uudelleen joulun jälkeen? Älä ole enää, vaan opettele tasaisesti kehoa ja mieltä hellivä elintapa. Maikki auttaa, uskokaa huviksenne mua.

*Affiliatelinkki.

Seuraa blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa.

1 comment:

  1. Valkoinen tähdikkiOctober 11, 2017 at 4:42 AM

    Hei taas pitkästä aikaa! Olen vilpittömän iloinen, että olet nyt löytänyt sekä liikunnan ilon että itsellesi sopivan määrän treeniä. Sen oikean treenitahdin löytäminen onkin ensisijaisen tärkeää, jotta liikunta on mukana elämässä ja arjessa pysyvästi. Kovasta treenistä on tuskin paljonkaan hyötyä, jos sitä jaksaa tehdä 1-2 kk, jonka jälkeen homma loppuu kuin seinään.

    Itse olen sellainen kultainen keskitien tallustaja tässä asiassa - vaikka yritänkin päästä säännöllisesti liikkumaan, niin silloin tällöin muu elämä menee treenin edelle. On ystävien ja sukulaisten juhlia tai muita menoja, joskus työasiat on vaan pakko hoitaa ja treeni jääkin tekemättä. Mulle liikunta tuo kuitenkin niin paljon hyvää oloa (erityisesti: pitää istumatyöläisen selän kunnossa), etten edes halua pitää pitkiä taukoja liikunnasta. Myös flunssan mentyä ohi aloittelen yleensä aika varovasti, enkä olekaan joutunut jälkitautien kouriin. Usein ilahdunkin pienen tauon jälkeen, ettei kunto olekaan ehtinyt romahtaa niin pahasti kuin ajattelin.

    Mukavaa syksyn jatkoa!

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi! :)